Lámete si hlavu s tím, co máte dělat, co to znamená, když se neozývá? Párkrát jste se sešli a přestal se vám ozývat? Co si o tom myslet, jak se zachovat? Přečtěte si článek, který je určený přímo vám. Pakliže se vám neozývá partner, se kterým už jste ve vztahu několik měsíců je pro vás určen tento článek.

 

Co znamená, když se vám partner neozývá?

Seznamujete se např. na internetu, na seznamce nebo jste se již párkrát viděli, ale najednou se dotyčný neozývá. Ve většině případů je to o tom, že druhý ztratil zájem. Na jednu stranu je to nepříjemné, na druhou stranu se to lidí velmi citelně dotýká. Lidé často chtějí vědět, proč se tak děje, proč se už neozývá, když předtím normálně komunikovali.

Za touhou, proč chtějí někteří lidé vědět, proč se jim druhý neozývá po krátké známosti, ať už je to touha vědomá či nevědomá, stojí určitý skrytý pocit o nějaké vlastní špatnosti. Za tím se skrývá strach, že jsem něco udělal špatně, že jsem se špatně zachoval. Někdo o tom, že se mu druhý neozývá, přemýšlí do takových krajností a trápí se,  např. zda byl vhodně oblečen, když s druhým byl nebo podobné nevýznamné věci.

Na začátku velký zájem a pak se neozývá

V dnešní době, která je velmi rychlá, je naprosto běžné se seznamovat a navazovat kontakty přes internet a různé seznamky. Je snadné se s někým seznámit, jenže lidé jdou velmi často jen po povrchu seznámení a nejdou do hloubky, aby druhého skutečně poznali. Je běžné, že mnoho lidí vyvozuje závěry z pár řádků či několika schůzek, zda vztah má smysl. Nabídka potenciálních partnerů či partnerek je natolik velká a dostupná, že si většina lidí neláme hlavu s tím, aby se snažila a druhého poznala do hloubky.

Je běžné, že se během pracovní doby, kdy sedíme u počítače, seznámíme s několika lidmi díky podanému inzerátu a každý večer můžeme vyrazit na rande s někým jiným. Takové seznamování příliš vztahům neprospívá. Spousta lidí se ani neobtěžuje, aby tomu druhému něco vysvětlovala, natož aby se mu ještě ozývala.

Co znamená, když se neozývá? Na to se ptá spousta lidí a jsou to především ti, kteří o sobě nějakým způsobem pochybují. Neumí si přiznat, že o ně druhý nemá zájem, že je to jeho právo, aby se neozval. Dívají se na druhého tak, že je spíše slabší povahy, když neumí říci na rovinu, že nemá zájem, že nechce pokračovat.

Ti, kterých se takové chování, že se jim druhý neozývá, velmi dotkne, chtějí za každou cenu vědět proč. V takové chvíli by se spíše měli zaměřit sami na sebe. Co to vypovídá o nich? Proč je tolik zajímá, že se druhý neozývá? Proč tolik touží po tom to vědět?

Pokud začnete mít na začátku seznamování či vztahu pocit, že se něco děje, že je ve vztahu dlouho ticho, dlouhé mezery mezi odepisováním, pak nehrajte hry a druhému se ozvěte a jasně a stručně se zeptejte, co se děje, navrhněte setkání. Uvidíte, zda dotyčný odpoví či nikoliv. Pokud nejsou žádné reakce, smiřte se s tím, že druhý nemá zájem. Jestliže dotyčný do této chvíle zájem měl, byl aktivní a najednou se vymlouvá, přesunuje schůzky, naznačuje to, že zájem nemá. Ten, kdo skutečně chce, čas si najde.

Neozývá se. Proč se mi to děje pořád dokola?

Je možné, že se vám situace, kdy se vám po pár zprávách či schůzkách dotyčný neozývá, stává často, pak bych doporučoval, abyste se zastavili. Zamyslete se nad sebou. Nepřemýšlejte nad druhými, protože to nemůžete vyřešit. Přemýšlejte o sobě. Položte si otázky ve smyslu, co chcete, jak se chováte, jak působíte na druhé. Cítíte se často sami? Když jste sám či sama, není vám dobře, a proto se potřebujete seznamovat?

Pokud si neumíte představit, že byste byli dlouhodobě sami nebo se neumíte sami zabavit, pak je to v prvé řadě o vás. Připadáte si snad opuštěný, nebo máte pocit, že jste špatný člověk? Zkuste si odpovědět na to, jak se cítíte, jak o sobě sami přemýšlíte. Budete mnohem lépe chápat, jak na druhé lidi působíte. Porozumíte tomu, zda chcete vztah jen kvůli tomu, že je to lepší nebo neumíte být sami a neumíte se sami realizovat.

Odpovíte-li si upřímně a vyplyne z toho, že potřebujete partnera za každou cenu, pak doporučuji, abyste byli nějakou dobu sami. V této době se zaměřte sami na sebe. Začněte si hledat koníčky, které vás baví nebo to, v čem se můžete seberealizovat. Učte se být doma sami v tichu. Je spousta lidí, kteří toto nedokáží. Být doma, bez puštěné televize, bez mobilu, internetu. Umět být sám se sebou, chápat své pocity a respektovat je, porozumět jim, je velmi klíčové k tomu, abyste uměli být s někým.

Mnoho z vás neumí být sami. V dnešní době je velmi jednoduché obelstít sami sebe, protože jsme na sociálních sítích, ale ve skutečnosti jsme sami pořád. Vůbec neuškodí, když si uděláte víkend bez kamarádů, bez sociálních sítí a budete se snažit sami sebe zabavit. Můžete se o sobě mnohé dozvědět. Budete mnohem lépe chápat to, proč se vám stává, že se vám někdo líbí, něco si s ním začnete, a pak se vám přestane ozývat. Toto se většinou děje lidem, kteří nejsou sami se sebou spokojeni.

Pokud si nevíte rady s tím, když se vám partner neozývá, jste si sami sebou nejistí, tato situace vás frustruje, pak se na mě neváhejte  obrátit v sekci konzultace a já vám rád pomůžu. Společně probereme vše potřebné, abyste věděli, jak se máte zachovat a co dělat.

Autor: Karel Chába